Organizarea nuntii, pas cu pas!

Desi organizarea unei nunti o sa va sperie la inceput, va asiguram ca nu este chiar asa.
Da uneori poate fi complicata dar trebuie sa stiti ca nu sunteti singuri in organizarea acestui eveniment.

Trebuie sa incepeti prin a va culege informatii despre toate sarcinile necesare care trebuiesc rezolvate. Faceti o lista cu aceste sarcini si delegati oameni.

De cele mai multe ori nasi, parinti, frati si prienteni te vor ajuta sa bifati toate sarcinile care va vor usura munca foarte mult.

Va recomandam sa nu semnati nici un contract cu privire la meniuri si locatie fara sa stiti aproximativ si cat mai exact numarul de invitati.

Pentru a afla un numar cat mai exact ai invitatilor puteti face urmatorul lucru.
Luati o foaie si treceti numele tuturor persoanelor pe care vreti sa-i invitati. In dreptul fiecaruia veti trece un numar de la 1 la 3 unde 1 va semnifica persoanele care vor veni 100% , 2 va semnifica persoanele care probabil vor veni iar 3 vor fi persoanele care probabil nu vor veni dar la care aveti obligatia de a da macar o invitatie.

Invitatiile le puteti achizitiona dupa ce stici numarul invitatiilor, nasi, restaurantul, biserica si orele acestora.

Invitatiile pentru nunta le puteti achizitiona simplu si rapid de la papercut.ro care au un catalog destul de larg si includ si modele de la publiserv.

La alegerea restaurantului trebuie sa stiti ca sefi sala si de restaurant vor exagera la numarul minim si maxim de persoane cerute de ei.

Alegi biserica sau restaurantul in asa fel incat sa fie cat mai apropiate. Asta va ajuta mult la deplasarea invitatilor si nu va va da bataie de cap. Daca locatia restaurantului este departe atunci puteti inchiria 2-3 microbuse pentru a ajuta la deplasare persoanelor.

Muzica pentru petrecere este foarte importanta de aceea trebuie sa luati in considerare toti invitatii vostri pentru a le oferi o petrecere pe cinste. Incercati sa cereti cat mai multe oferte cand vine vorba de DJ si de muzicanti dar totodata sa fie muzica de calicate.
La fel trebuie sa fie si cu fotografi si cameramani. Cereti cat mai multe portofolii si oferte inainte de a alege unul.

Dupa ce ati ales muzicanti, fotografi si cameramani asigurativa ca le-ati trasat sarcini exacte si ca acestia le vor respecta.

Nuntile cele mai frumoase sunt acelea unde lumea uita de locatie, mancare si bautura si unde invitatii se vor distra, dansa pe tot parcursul acesteia. De aceea va recomandam sa veti cat mai multe activitati distractive dar si sa delegati cativa din prieteni mai apropiati sa ridice constant lumea la dans. O nunta fara dansatori este o nunta plictisitoare si cu siguranta nu va doriti asta.

La finalul nuntii cand vine timpul sa numarati bani primiti din cadouri si de a plati restaurantul, mancare si alte chestii puteti face o lista cu cadourile lasate de fiecare din invitatii vostri. Desi eu nu sunt adeptu acestui lucru multa lume considera ca este folositor pe parcusul anilor.

Tineti minte, fiecare invitat a venit cu un cadou dupa posibilitatile fiecaruia deci aceasta lista este mai mult pentru voi si nu trebuie sa o luati ca o insulta.

La finalul serii cand numarati bani faceti-va o lista in care veti trece numele invitatului si suma de bani oferita cadou.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *